Om Oss

SportZemlan

BAGERIET

med SMARTA ALTERNATIV

NO-SUGAR-ADDED

Lite om bakgrunden till SportZemlan!Jobbar man som kostrådgivare (Kim) får man ofta höra från sina kunder att 'det aldrig går att få tag på bra saker att äta' (... om man inte vill leva på sallad)... och att man aldrig kan hitta något vettigt att ha till fikastunden.

Så sant, så sant! För ... tittar man på innehållsförteckningen på hälsofrallor, fullkornslimpor, sportmüsli och annat med "nyttigstämpel" som finns i "vanliga butiken" - så innehåller de oftast ändå mest helt vanligt vitt vetemjöl, och socker... Ett uns fullkorn, eller chiafrön får stå för den nyttiga delen. Dåliga fetter som palmolja eller härdat fett finns i nästan allt... och oftast rejält med konserveringsmedel - och sirap... i mängd!

Jobbar man som bagare (Liza) så tröttnar man lätt på alla 'montagejobb' man gör... Det kommer en tårtbeställng som ska utföras. Bottnarna (anslagen) är redan klara från grossist och fyllningarna skedar man upp från hinkar - också tillverkade i fabrik... från någonstans långt, långt borta i världen. Socker, vetemjöl, stabiliseringsmedel, E-ämnen och konserveringsmedel är de huvudsakliga ingredienserna. Dekorationerna kommer i plastkartong.


Vi vill ändra på det här - så hos oss hittar man BRA bakverk som vi bakar från 'skratch'  i bageriet med riktiga råvaror. Vi använder nästan uteslutande fullkornsmjöl - från mjölsorter som är extra nyttiga och oförädlade. Innehåller brödet chiafrön - då finns det många sådana i brödet. Är det ett proteinbröd då är det LADDAT med protein från riktiga proteinkällor , som kvarg, ägg, keso...eller kanske bönor. Vårt onyttigaste bröd - är förmodligen mer än dubbelt så bra som det bästa i mataffären. Och våra bakelser är förmodligen betydligt nyttigare än de flesta müslisorter som äts till frukost.

Detta är SportZemlan!


Gör något gott för dig självLåt din mage må bra, skaffa ork för att fixa både vardag och lyxdag.

Ät en bra frukost, ett bra mellanmål och unna dig att fika riktigt gott .
Välkommen till oss på SportZemlan!

FOLLOW US ON INSTAGRAM

Kontakt:


Café & Bageri  
SportZemlan finns på Ekersgatan 20b, 703 42 Örebro

sms/tfn  0707-998480

sportzemlan@gmail.com

© Copyright. All Rights Reserved.

Välkomna till oss för att prova ett nytt fräscht sätt att se på bakverk, fika & fest.

Har du särskilda önskemål - hör av dig så diskuterar vi din beställning! Det finns alltid mycket mer i våra receptpärmar än inne på cafeet. Kim & Liza